Gyakori kérdések

Ez az oldal az évek alatt felmerült kérdéseket tartalmazza! Amennyiben végigolvassa, sok kérdésére választ fog kapni!

Mennyivel korábban kell lefoglalnom a helyet, a kutyám részére?

A DWS DOG Kutyapanzió helyfoglalásos rendszerben működik! Iskolai szünetek, hosszú hétvégék, ünnepnapok, a nyári nyaralási, és a karácsonyi ünnepi időszakban mindenképpen, érdemes előre tervezni, hogy legyen még hely kedvence részére. A helyfoglalással kapcsolatosan minden esetben, előzetes telefonos egyeztetés szükséges.


Hány hónapos kortól adhatom be a kutyámat a kutyapanzióba?

A kutyának el kell érnie az öt hónapos kort. A kutyus 5 hónapos korára már bőven megkapta a kölyökkori oltásait, illetve az első veszettség elleni oltását, tehát megvan a kölyökkori immunizálása. Megszokta az új otthonát, a gazdikat, és ekkorra már nem fog akkora problémát okozni számára, ha egy új környezetbe kerül.


Mennyire szokta megviselni a kutyát a gazdi távolléte?

Ez minden esetben a kutya-gazdi kapcsolatától függ! Azok a kutyusok akik nagyon benne vannak a gazdi „intim” szférájában, kicsit jobban megviseli az első egy-két nap, de utána gyorsan feloldódnak, megszokják az új környezetet. (Sok esetben szerintem a gazdit jobban megviseli a kutya átadása, mint a kutyust!)


A szállítás valóban ingyenes?

A kutya oda-vissza szállítása, az alábbi területekről INGYENES!

A kutya oda-vissza szállítása Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tököl, Halásztelek, Taksony, Dunaharaszti, Szigetcsép, Szigetszentmárton, illetve Dunavarsány területéről INGYENES!

Távolabbról érkező kutyák esetében, a kutyák átvétele, előre egyeztetett időpontban, a Szigetszentmiklósi Kutyaiskolában történik.


Mivel történik a kutyák szállítása?

A kutyák szállítása nem hátsó ülésen, csomagtartóban stb. történik!

A kutyák kutyapanzióba történő szállítása, kimondottan erre a célra igényesen kialakított gépjárművekben, vagy WT-Metal kutyaszállító utánfutóval kerül lebonyolításra. A szállítójárművekbe többféle méretű szállítóbox került kialakításra, mert a biztonságos szállítás egyik alapvető feltétele, hogy a szállítóbox mérete, a kutya méretéhez igazodjon. A szállítójárművek, és eszközök minden biztonsági előírásnak, és a KRESZ szabályainak megfelelnek.


Mennyibe kerül egy nap a kutyapanzióban?

A kutyapanzió ára minden megkezdett napra értendő!

 • kennelben elhelyezett kutya esetén: 6.000.-Ft/megkezdett nap
 • lakásban, kutyaszobában elhelyezett kutya esetén: 6.000.-Ft/ megkezdett nap
 • egy gazditól érkező két kutya elhelyezése egy kennelben: 11.000.-Ft/megkezdett nap
 • egy gazditól érkező két kutya elhelyezése lakásban, kutyaszobában: 11.000.-Ft/megkezdett nap,
 • egy gazditól érkező minden további kutya + 5.500.-Ft/megkezdett nap

(Egy péntek-szombat-vasárnapi kutyapanzió időszak három megkezdett nap, tehát 3 x 6.000.-Ft)


 A kutya élelmét Nekem kell biztosítanom?

A kutya élelmét a napidíj nem tartalmazza! A kutya élelmét a gazdi biztosítja! Az esetleges tápváltás sok kutyánál bélrendszeri problémát, hasmenést okozhat, illetve egy több kutya speciális étrenden van, így véleményem szerint nem célszerű a tápváltás. Természetesen felár ellenében, Josera prémium minőségű kutyatápokkal a kutyapanzió is tudja biztosítani a kutya ellátását.


Mi a helyfoglalás menete?

A telefonos egyeztetést követően, SMS-ben meg kell küldeni a lenti adatokat, ezzel kerül a foglalás véglegesítésre. Majd két nappal a kutya tervezett átadása előtt, a kutyatulajdonosnak kell telefonon jelentkeznie, a kutya átvételének pontosítása céljából, hiszen sok esetben maga a foglalás, több hónappal a tényleges átvételi időpont előtt történik. 

Az SMS tartalma:

 • a foglalás időtartam
 • kutyatulajdonos neve
 • lakcíme (a kutya átvételének a helye)
 • kutya neve, fajtája, életkora, ivara, mikrochip száma

FIGYELEM! A foglalás csak az SMS megérkezésével, majd részemről történő visszaigazolásával kerül véglegesítésre! Az SMS visszaigazolását követően, a kutya helye 100%-ban biztosított!


Miért szükséges az időpont előtt két nappal újra egyeztetnünk?

Mert a foglalás sok esetben a foglalási időpont előtt több hónappal történik, ilyenkor még általában a gazdi sem tudja a pontos indulási időpontot. Ilyenkor egy kb. egy órás időintervallumot szoktunk egyeztetni a gazdival, és azon belül érkezünk a kutyáért. Azért szükséges részünkre az egy órás időintervallum, mert több kutya átvétele esetén, ha egy kutya átvétele, bármilyen okból csúszik (pl.: gazdi reggel elalszik, az időpontra nem érnek haza, stb.), utána az összes időpont csúszna, önhibámon kívül, és ez mindenki számára kellemetlen szituáció.


Milyen oltásokkal kell rendelkeznie a kutyámnak?

Amennyiben a kutya az átvételkor nem rendelkezik az alábbi védőoltásokkal, vagy a kutya oltása a kutyapanzióztatás időszaka alatt lejár, akkor a kutyát nem áll módunkban átvenni. Ezért kérem, miden esetben ellenőrizze az oltások meglétét, érvényességét!

 • veszettség elleni védőoltás (1 éven belül érvényes)
 • fertőző betegségek elleni kombinált védőoltás (2 éven belül érvényes)
 • féreghajtás (3 hónapnál nem régebbi)
 • aktív külső paraziták elleni védelem (spot-on készítmény, kullancs-bolha elleni nyakörv, tabletta)
 • kennel köhögés elleni oltás fokozottan ajánlott, kérem minden esetben mérlegelje az oltás beadatását kedvence részére!

 Mettől meddig történhet a kutya átadása-átvétele?

A kutyák átadása-átvétele hétköznapokon, hétvégén és ünnepnapokon is, délelőtt 7.00.-8.30., délután 17.00. – 18.30. óra között történik, kizárólag előzetesen telefonon egyeztetett időpontban.

A karácsonyi ünnepi időszakban a kutyapanzió végig üzemel, de a kutyák átadás-átvétele minden évben, december 24.-én 12 órától – december 27.-én 8 óráig szünetel!


Mit kell adnom a kutyával, mi szükséges a kutya átvételekor?

 • a kutya oltási könyve, a szükséges oltások igazolásával
 • a kutya élelme, lehetőség szerint a kutya nevével, adagolással megjelölve
 • amennyiben a szeretné, a kutya fekhelye és játéka (Az ésszerűség határain belül!)
 • etető-itató tál, póráz-nyakörv nem szükséges, a kutyapanzió biztosítja!
 • a kutya megőrzésre történő átvételekor a kitöltésre kerül az átadás-átvételi adatlap, amely tartalmazza a kutya tulajdonosának adatait (neve, lakcíme, telefonszáma), a kutya adatait (hívóneve, fajtája, ivara, életkora, mikrochip száma), valamint a kutyamegőrzés igénybevételének időszakát.

Mire kell odafigyelnem a kutya átadása előtt?

Sajnos sok gazdi jót akar a kutyájának, és megeteti a kutyát a szállítás előtt. Ez több szempontból is problémát okozhat! Az egyik komoly probléma a gyomorcsavar veszélye, de emellett a kutya izgalmában, vagy a szállítás miatt „behányhat” a szállítóboxba, kutyaszállító utánfutóba, és az senkinek sem kellemes. Természetesen ez kellő odafigyelés mellett is megtörténhet, de próbáljuk ennek lehetőségét minimalizálni!


Milyen fizetési lehetőségeim vannak?

Fizetési lehetőségek:

 • készpénzes fizetés
 • banki átutalás

Átutalási adatok:

 • Kedvezményezett: Nagy Gábor egyéni vállalkozó
 • Bank: CIB Bank
 • Bankszámla szám: 10700512-70678017-51100005

Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség!


Mikor kell fizetnem a szolgáltatásért?

A szolgáltatási díjak 8 napos kutyapanzió igénybevételig utólag kerülnek kiegyenlítésre, 8 napon túli igénybevétel esetén az teljes összeg előre fizetendő


Hogyan telik egy napja a kutyámnak, a kutyapanzióban? Hányszor vannak kiengedve a kutyusok?

Akár kennelben, akár kutyaszobában történő elhelyezés esetén, naponta 4-5 alkalommal kerülnek kiengedésre a kifutókba, a játszótérre. De ez minden esetben függ az adott napi kutyaösszetételtől, és a kutya másik kutyához való viszonyulásától.


Az Én kutyám BARF etetésen van, ez megoldható a kutyapanzióban?

Természetesen megoldható, de csak előre elkészített, fagyasztott, kiporciózott formában. A kutyapanzióban az ilyen jellegű élelem fagyasztása biztosított.


Szükséges-e a beszoktatási időszak?

Amennyiben a kutya jól szocializált, beszoktatási időszak nem szükséges.


Több hónapos kutyapanzióztatást is tudnak vállalni?

Természetesen igen.


Kistestű társasági kutyám van, megoldható a lakásban történő elhelyezés?

Kistestű kutyák részére a családi házunkon belül külön kutyaszoba került kialakításra Szigethalmon.


Milyen a kennel sor kialakítása, árnyékos helyen van?

A kutyák elhelyezésére szolgáló kennelek, teljesen mászás biztosak, fedettek, csatornázottak, árnyékosak, időjárástól védett helyen kerültek kialakításra, minden kennelben hőszigetelt kutyaház van, ami a téli időszakban hőfüggönnyel van ellátva. Kennelben történő elhelyezés esetén a kutyák az éjszakákat minden esetben, kennelben töltik, egy kennelben egy kutya kerül elhelyezésre.


Érdeklődhetek a kutyámról, a kutyapanzióztatás időszakában?

Természetesen 8.00.-18.00. óra közötti időszakban igen.


Sok kutya játszik egyszerre a kifutókban?

Ez minden esetben az adott napi kutya összetételtől függ. De általában maximum 2-3 kutya van egyszerre egy kifutóban.


 Van lehetőség a kutyapanzió előzetes meglátogatására?

A ráckevei terület meglátogatására, előzetesen egyeztetett időpontban van lehetőség. A kutyaszoba, a családi házunkon belül került kialakításra, annak meglátogatására nincs lehetőség. A képgalériában, a kutyaszobáról is több fénykép található.


Van-e mód a kutya látogatására?

A kutya látogathatóságának kérése általában hosszabb kutyapanzióztatási időszak esetén szokott felmerülni. Alapvetően nem javaslom, mert a kutya már megszokta a kutyapanziót, és a gazdi megjelenése a kutyát teljes mértékben felkavarja, és a gazdi távozása után komoly viselkedési problémát okozhat. De ezügyben beszéljünk telefonon.


 Miért ajánlott a kennel köhögés elleni oltás?

Tekintettel arra, hogy a kutya, a kutyapanzióban, kutya közösségbe kerül, fokozott a kennel köhögés megbetegedés veszélye. Országosan, illetve regionálisan évente 1-2 alkalommal kennel köhögés járvány alakul ki, és ha egy fertőzött kutya kerül be a kutyaközösségbe, az  megfertőzheti a többi kutyát is. A teljes körültekintés, odafigyelés ellenére, és a maximális higiéniás feltételek biztosítása mellett is előfordulhat ez a megbetegedés, mert már akkor is fertőzhet a kutya, amikor még tipikus tünetet nem produkál, a lappangási idő akár 14 nap is lehet. A kennel köhögés elleni oltás fokozottan ajánlott, kérem minden esetben mérlegelje az oltás beadatását kedvence részére!


 Beteg kutyát tudnak fogadni?

Amennyiben nem fertőző betegségről van szó, akkor tudjuk fogadni, de minden esetben részletes, telefonos egyeztetés szükséges!


Gyógyszer beadása megoldható?

Természetesen, részletes adagolási leírással igen.


Műtött, sebkezelést igénylő kutyát tudnak fogadni?

Közvetlenül műtét utáni, sebkezelést igénylő kutyát nem áll módunkban fogadni.


Tüzelő kutyát tudnak fogadni?

Előzetes egyeztetés alapján lehetséges, de nem minden esetben!


Kutyakozmetika van a kutyapanzióban?

Kutyakozmetikai szolgáltatásra a kutyapanziónkban nincs lehetőség.

 

DWS DOG - Nagy Gábor

Partnereink

Szolgáltatásaink

Ⓒ 2021 - Minden jog fenntartva - A weboldal teljes tartalma DWS DOG - Nagy Gábor ev. tulajdona!